In de interieurs van Remy Meijers is een goed lichtplan onmisbaar. Daarom heeft hij sinds enkele jaren een eigen collectie architecturale verlichtingsarmaturen, bestaande uit opbouw-, inbouw en wandspots. Deze verlichtingsarmaturen zijn ontworpen door Remy en geproduceerd door ons dochterbedrijf Keylight.

Tijdens het ontwerpproces van de villa in Twente hebben we natuurlijk de verlichtingsarmaturen van Remy’s collectie meegenomen. Door de hele villa hebben we o.a. gebruik gemaakt van de wandarmatuur Murio en de Qubic 4 opbouwarmatuur. Deze subtiel vormgegeven armaturen gaan naadloos op in het interieur van de villa en de ontwerpstijl van Remy.

Harmonie in de woonkamer

Door het juist mixen van verschillende vormen, natuurlijke materialen en kleuren, ontstaat er in de woonkamer een mooie balans en harmonie in het interieur. In de woonkamer hebben we langs de gordijnen de Ghibli R van Keylight gebruik om zo elegant strijklicht te creëren. Langs de grote wandkast hebben we de Running Magnet van Flos geplaatst waardoor de wandkast mooi wordt geaccentueerd. Daarnaast hebben we boven de eettafel in de woonkamer twee Flos Chasen hanglampen geplaatst waardoor een sfeervolle plek ontstaat waar je tot in de late uurtjes gezellig kunt tafelen.

Een kijkje in de woonkeuken van Villa Twente

De keuken is tegenwoordig meer en meer het hart van de woning. Daarom is het al lang geen ruimte meer waar alleen wordt gekookt en is regelmatig de centrale plek in huis. Het is een plek in huis om in te koken, bij te praten na het werk, te eten en ’s avonds met vrienden wat te drinken en gezellig te kletsen. Om een aangename sfeer in de woonkeuken te creëren, hebben we in de keuken opnieuw gebruik gemaakt van de Flos Running Magnet. Hierdoor ontstaat fijn werklicht boven het kookeiland. Aanvullend hebben we de Flos Aim gebruikt als een echte eyecatcher boven de eettafel in de keuken.

Fotografie door René Gonkel