Ga naar hoofdinhoud

Woonboerderij Doornspijk

In dit uitdagende renovatieproject is een oude boerderij omgetoverd tot een moderne woonboerderij. Een hele uitdaging waarbij de balans moet worden gevonden tussen het gebruik van oude en nieuwe materialen. In veel soortgelijke projecten wordt er vaak gekozen om de oude houten spantconstructies van de woning te behouden. Dit geeft vaak een historisch en landelijk karakter aan een woning. Zo ook in deze woonboerderij in Doornspijk.
Opdrachtgever
Wildenberg Interieurarchitectuur
Sector
Residentieel
Diensten
Lichtplan, Lichtadvies, Domotica, Levering
Woonboerderij Doornspijk - Hanglamp glazen bol

In samenwerking met Interieurarchitect Stan van den Wildenberg, van Wildenberg Interieurarchitectuur, hebben we een sfeervol en slim lichtplan ontwikkeld. De focus wat betreft de verlichting lag hoofdzakelijk op een warme sfeer, slimme bediening van de verlichting en accentuering van de verschillende woonruimtes. In dit project hebben we gebruik gemaakt van zowel basisverlichting, decoratieve verlichting als domotica.

Hanglampen glas cluster

De woonruimtes uitgelicht

De basis bestaat uit een speelse combinatie van in- en opbouw verlichting van ons huismerk Keylight. Dit is duidelijk terug te zien in de ruime woonkeuken. Om de hoge kastenwand sfeervol aan te lichten, hebben we gebruik gemaakt van twee dubbele inbouwspots. Boven het kookeiland hebben we gebruik gemaakt van vierkante semi-opbouwspots.

Boven de eettafel in de woonkeuken hebben we een opvallende cluster van glazen hanglampen geplaatst van het merk By Eve. Deze hanglampen hebben afzonderlijk een andere vorm en uiterlijk, waardoor een speels effect wordt gecreëerd.

Woonboerderij Doornspijk - Badkamer verlichting ledstrips

In de woonkamer hebben we basisverlichting en decoratieve verlichting geplaatst. In deze ruimte hebben we gebruik gemaakt van enkele inbouwspots, maar ook strakke wandlampen om de wanden te accentueren en een sfeervolle glazen hanglamp van het merk By Eve boven de salontafel.

Op de eerste etage vind je een “huisje”. Deze staat geheel los in de ruimte en fungeert als badkamer. In de badkamer hebben we het bad uitgelicht met twee enkele inbouwspots. Onder de kasten hebben we een warm-witte ledstrip gebruikt om de ruimte te accentueren en boven de wastafels vind je drie rustieke filament lineaire lichtbronnen.

Binnenkijken bij Woonboerderij Doornspijk

Woonboerderij Doornspijk - Badkamer verlichting ledstrips
Woonboerderij Doornspijk
Slaapkamer verlichting ledstrips
Wandlampen voor thuis
Woonboerderij Doornspijk
Inbouwspots trimless
Hanglampen glas met filament
Woonboerderij Doornspijk - Hanglamp glazen bol

Fotografie door Peter Baas

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

5CA Kantoor Amsterdam
Historisch Appartement Rotterdam