Voor de renovatie van deze modern landelijke woonboerderij in het pittoreske Hoevelaken hebben we in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en de installateur een functioneel en decoratief lichtplan weten te behalen waarbij de ambiance van binnen als buiten zijn samengevoegd tot een sfeervol geheel.

Een sfeervol en uniek lichtspel

Wat betreft de indeling van het lichtplan kregen we van de opdrachtgever de vrije hand in het ontwerpproces. Aan de hand van de bouwtekeningen, de bestaande ruimtes, maar ook rekening houdend met de authentieke constructie, hebben we een uitgedacht lichtplan weten te ontwikkelen. Hierdoor sluit de verlichting nauw aan op het modern landelijke karakter van de woning en hebben we een sfeer weten te behalen dat niet alleen erg sfeervol is, maar ook zorgt voor een uniek lichtspel in de woning. Doordat we vroegtijdig in het bouwproces betrokken zijn, hebben we het lichtplan makkelijker en efficiënter kunnen ontwerpen en waren de mogelijkheden vele malen groter. Hierdoor is er veel tijdwinst behaald in het bouwproces.

Binnen- en buitenruimte fuseren met domotica

Alhoewel we met betrekking tot de verlichting de vrij hand hadden in het ontwerpproces, had de opdrachtgever wel de wens om de binnen- en buitenverlichting te fuseren en het geheel te naadloos te kunnen bedienen via een domotica systeem. Daarom hebben we de wens dan ook meegenomen in het ontwerptraject en uiteindelijk beide ruimtes aangesloten op een uitgebreid bedieningssysteem waarmee de klant moeiteloos in elke plek in huis of buiten de verlichting kan bedienen. Al met al hebben we dit project met volle tevredenheid van de klant weten op te leveren, met een zeer fraai eind resultaat in bedieningsgemak en design.

Fotografie door Hans Gorter Fotografie