Één van de wensen van de opdrachtgever was om de vele kunststukken te benadrukken en aandacht te geven in het interieur. Niet alleen bereik je dit door de kunst een prominente plek te geven in de ruimtes, maar ook door ze op de juiste manier uit te lichten waardoor ze extra geaccentueerd worden in hun omgeving. Het resultaat is een tot in de puntjes uitgedacht interieur dat wordt gecomplimenteerd door een doordacht lichtplan.

Interieurelementen accentueren met indirecte verlichting

In de interieurs van Stan van den Wildenberg zie je vaker indirecte lichtlijnen voorbij komen. Vorig jaar nog, in het project  jaren 30 villa in IJzendoorn. Maar ook voor dit penthouse in Nieuwegein was dat het geval. Niet zo gek ook, want indirecte lichtlijnen zijn een enorme meerwaarde in een ruimte en hiermee creëer je een subtiel accentlicht wat ruimtes groter doet lijken en interieurelementen accentueert. Ook hebben we hiermee een rustig lichtbeeld weten te behalen in het woongedeelte. Wat indirecte ledverlichting is en wat je ermee kan lees je in onze blog over Indirecte verlichting.

"Hoger, nee lager, zo ja!"

Boven het kookeiland hebben we een drietal cirkelvormige armaturen geplaatst. Dit type verlichting wint steeds meer populariteit in interieurs en zie je daarom steeds vaker terugkomen in toonaangevende projecten wereldwijd. De uitdaging lag in de hoogte van de pendels, maar ook om een speels aanzicht boven het kookeiland te creëren. Hier hebben dan ook uitgebreid over nagedacht, tot aan heuse testopstellingen aan toe. De gependelde cirkels hebben we op verschillende hoogte opgehangen, rekeninghoudend met het juiste hoeveelheid functioneel werklicht op het werkblad en mede hierdoor sta je tijdens het koken nooit in je schaduw te werken.