Uniek lichtplan voor villa Leusden

Het verlichten van opmerkelijke en buitengewone villa’s, daar krijgen we nooit genoeg van. Toen wij benaderd werden om een uniek lichtplan te ontwerpen voor een villa in het bosrijke Leusden, namen we deze uitdaging dan ook met beide handen aan.

Over het lichtplan

Tijdens het ontwerpproces van het lichtplan was er veel ruimte voor creativiteit, wat onze designers veel vrijheid gaf. Hierbij is er gebruik gemaakt van zowel functionele, decoratieve als ook accentverlichting. Zo hebben we in verschillende ruimtes gebruik gemaakt van accentverlichting in de vorm van indirecte ledverlichting. Met deze ledstrips kun je op een elegante manier bepaalde lijnen en architecturale aspecten van een ruimte benadrukken. Daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor het uitlichten van rechthoekige oppervlakken zoals het aanrechtblad of kastplanken.

Er zijn een aantal mooie eyecatchers opgenomen in dit unieke lichtplan. Onder andere de elegante Knot hanglampen van Brokis, de strakke A Tube Nano van Lodes en een handgemaakte Coco van Jacco Maris. Deze zijn allen prachtig verwerkt in de woning en complementeren het moderne interieur. Zo heeft iedere ruimte in de villa een eigen karakter en uitstraling gekregen.

Partners in design

Voor dit project hebben we nauw samengewerkt met Wildenberg interieurarchitectuur. Ervoor zorgen dat elke ruimte een eigen identiteit krijgt die past bij de bewoner: dat is de missie bij het ontwerpen van een interieurplan volgens Stan van den Wildenberg. Aan ons de uitdaging om hier een uniek lichtplan voor te ontwerpen dat hier naadloos op aansluit. De villa heeft veel verschillende en veelal grote ruimtes. Daardoor was het een mooie uitdaging om een unieke identiteit aan iedere ruimte in de villa te geven, zonder daarbij de algehele sfeer uit het oog te verliezen.